File de somon în hârtie de copt

Printeaza

File de somon în hârtie de copt 

Ingrediente:File de somon în hârtie de copt

  • 4 mieji de praz
  • 4 haşme
  • ulei de măsline
  • 4 fileuri de somon
  • 4 crenguţe de mărar
  • zeama a două lămâi verzi
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi decojiţi miezul de praz. Tăiaţi-l în bucăţi groase cam de 5 cm. Tăiaţi-le lamele şi apoi, din nou, în fâşii înguste. Decojiţi cepele şi tocaţi-le.

Incălziţi o lingură de ulei de măsline într-o tigaie. Căliţi haşmele. Adăugaţi fâşiile de praz. Amestecaţi. Aco­periţi şi lăsaţi să se înmoaie la foc potrivit, timp de 3 minute. Descoperiţi, amestecaţi şi mai lăsaţi pe foc încă 1 sau 2 minute. Daţi deoparte. Incălziţi cuptorul la 220° (treapta 7/8).

Tăiaţi 4 dreptunghiuri de hârtie de copt sau folie de aluminiu. Indepărtaţi pielea de pe fileurile de somon. Tamponaţi cu hârtie absorbantă şi săraţi pe ambele părţi.

Tocaţi mărarul. Amestecaţi mărarul cu prazul. Repar­tizaţi jumătate din legume pe hârtia de copt deschisă, apoi aşezaţi fileul de somon. Stropiţi fiecare file cu zeamă de lămâie. Acoperiţi cu restul de legume.

Inchideţi pacheţelele, suprapunând laturile pe lun­gime. Răsuciţi bine marginile pentru a le închide etanş. Puneţi la cuptor timp de 10 minute. Deschideţi pacheţelele şi stropiţi cu zeamă de lămâie şi cu un strop de ulei de măsline.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • somon in hartie de copt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.