File de somotei cu sos de morcovi şi portocale

Printeaza

File de somotei cu sos de morcovi şi portocale

Ingrediente:File de somotei cu sos de morcovi şi portocale

  • 400g file de somotei (2 bucăţi)
  • 200 g morcovi
  • 2 portocale
  • 50ml lichior de caise
  • 50g unt
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fileurile de somotei se prăjesc la grătar. Sosul de morcov şi por­tocalele se prepară în modul următor: se pune untul la călit împreună cu morcovii întregi (care în prealabil au fost fierţi).

După 3-4 minute se adaugă portocalele tăiate în cubuleţe.

Se mai călesc 3-4 minute, după care se adaugă lichiorul de cai­se şi zeama de lămâie.

Se toarnă sosul cald peste peşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.