File de strut la gratar

Printeaza

File de strut la gratar din: fileuri de strut, slanina, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, cascaval, ricotta, ou, unt, pesmet, usturoi si cimbru.

Ingrediente:File de strut la gratar

  • 4 fileuri de struţ (de câte 80 g fiecare)
  • 8 felii de slănină
  • 1 fir de praz
  • 1 pahar vin alb
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

Pentru tartele cu hribi:

  • 300 g hribi
  • 200 g caşcaval
  • 150 g ricotta
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ou
  • 30 g unt
  • 1 lingură pesmet
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 linguriţă cimbru

 

Mod de preparare:

Inveleşte exteriorul fileurilor de struţ cu câte 2 felii subţiri de slănină şi leagă-le cu aţă de bucătărie, pentru a le da forma rotundă.

Taie prazul rondele subţiri, căleşte-le puţin cu ulei de măsline, toarnă vinul şi lasă la fiert până când acesta se evaporă aproape complet, apoi sărează şi piperează, după gust.

Spală şi curăţă bine hribii, taie-i cubuleţe şi căleşte-i într-o tigaie cu ulei încins, împreună cu usturoiul zdrobit şi cu cimbrul. Lasă ciupercile să se răcorească, apoi amestecă-le cu ricotta şi cu oul.

Unge cu unt 4 forme mici pentru cremă caramel şi umple-le pe jumătate cu compoziţia obţinută. Taie caşca­valul cubuleţe şi pune-le în mijlocul compoziţiei. Acoperă cu un alt sţrat din compoziţia de ciuperci şi ricotta, apoi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.

Frige fileurile pe grătarul încins, apoi sărează-le şi piperează-le, după gust.

Serveşte-le cu sosul de praz şi cu tartele de hribi alături.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.