File de strut la gratar
PrinteazaFile de strut la gratar din: fileuri de strut, slanina, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, cascaval, ricotta, ou, unt, pesmet, usturoi si cimbru.
- 4 fileuri de struţ (de câte 80 g fiecare)
- 8 felii de slănină
- 1 fir de praz
- 1 pahar vin alb
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Pentru tartele cu hribi:
- 300 g hribi
- 200 g caşcaval
- 150 g ricotta
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ou
- 30 g unt
- 1 lingură pesmet
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă cimbru
Mod de preparare:
Inveleşte exteriorul fileurilor de struţ cu câte 2 felii subţiri de slănină şi leagă-le cu aţă de bucătărie, pentru a le da forma rotundă.
Taie prazul rondele subţiri, căleşte-le puţin cu ulei de măsline, toarnă vinul şi lasă la fiert până când acesta se evaporă aproape complet, apoi sărează şi piperează, după gust.
Spală şi curăţă bine hribii, taie-i cubuleţe şi căleşte-i într-o tigaie cu ulei încins, împreună cu usturoiul zdrobit şi cu cimbrul. Lasă ciupercile să se răcorească, apoi amestecă-le cu ricotta şi cu oul.
Unge cu unt 4 forme mici pentru cremă caramel şi umple-le pe jumătate cu compoziţia obţinută. Taie caşcavalul cubuleţe şi pune-le în mijlocul compoziţiei. Acoperă cu un alt sţrat din compoziţia de ciuperci şi ricotta, apoi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 200° C.
Frige fileurile pe grătarul încins, apoi sărează-le şi piperează-le, după gust.
Serveşte-le cu sosul de praz şi cu tartele de hribi alături.
Poftă bună!