File de ton cu dovlecei

Printeaza

File de ton cu dovlecei din: ton, suc de lamaie, sare, piper, rosie, ulei de masline, nucsoara, usturoi, busuioc.

Ingrediente:File de ton cu dovlecei

  • 4 felii de ton
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 rosie
  • 40 g dovlecei
  • 4 linguri ulei de masline
  • nucsoara rasa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura busuioc

 

Mod de preparare:

Feliile de peşte le stropeşti cu sucul de lămâie, le să­rezi şi piperezi, apoi le dai la frigider. Opăreşti roşia, o decojeşti şi îndepărtezi seminţele, după care o tai cubuleţe. Speli dovleceii, îi ştergi şi îi tai felii subţiri. Intr-o tigaie pui 2 linguri de ulei de măsline, în care căleşti legu­mele, apoi le condimenzi cu sare, nucşoară şi piper.

Adaugi usturoiul pisat şi roşiile, apoi le mai laşi pe foc 8-10 minute. Incingi uleiul rămas şi prăjeşti fe­liile de peşte. Speli busuiocul şi îl tai fâşii înguste. Serveşti peştele pe farfurie, alături de feliile de do­vlecei, cu busuioc deasupra.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.