File de ton cu dovlecei
PrinteazaFile de ton cu dovlecei din: ton, suc de lamaie, sare, piper, rosie, ulei de masline, nucsoara, usturoi, busuioc.
- 4 felii de ton
- 2 linguri suc de lamaie
- sare
- piper
- 1 rosie
- 40 g dovlecei
- 4 linguri ulei de masline
- nucsoara rasa
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura busuioc
Mod de preparare:
Feliile de peşte le stropeşti cu sucul de lămâie, le sărezi şi piperezi, apoi le dai la frigider. Opăreşti roşia, o decojeşti şi îndepărtezi seminţele, după care o tai cubuleţe. Speli dovleceii, îi ştergi şi îi tai felii subţiri. Intr-o tigaie pui 2 linguri de ulei de măsline, în care căleşti legumele, apoi le condimenzi cu sare, nucşoară şi piper.
Adaugi usturoiul pisat şi roşiile, apoi le mai laşi pe foc 8-10 minute. Incingi uleiul rămas şi prăjeşti feliile de peşte. Speli busuiocul şi îl tai fâşii înguste. Serveşti peştele pe farfurie, alături de feliile de dovlecei, cu busuioc deasupra.
Pofta buna!