File de ton cu ghimbir
PrinteazaFile de ton cu ghimbir
- 50 g ghimbir proaspăt
- 4 linguri de sos de soia tamari
- 4 linguri de ulei de măsline
- zeamă de la o lămâie
- 600 g file de ton, gros de 3 cm
- 2 fire de pătrunjel cu frunza lată
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ghimbirul şi tăiaţi-l foarte subţire cu cuţitul. Intr-un bol, preparaţi o marinată din tamari (sos de soia), ulei de măsline, zeamă de lămâie şi ghimbir. Presăraţi piper.
Lăsaţi la marinat fileul de ton timp de o oră, la temperatura camerei. Intoarceţi, din când în când, peştele de pe o parte pe alta. Incălziţi cuptorul la 100° (treapta 3/4).
Turnaţi marinata într-o tigaie şi încălziţi la foc iute. Prăjiţi tonul timp de 1 minut pe fecare parte, stropindu-l pe deasupra cu marinata fierbinte. Tonul trebuie să rămână crud la interior. Pe un tocător, tăiaţi fileul în felii groase de 2-3 cm. Puneţi-le pe un platou şi păstraţi-le la cald în cuptor.
In acest timp, lăsaţi marinata să scadă la foc mic. Când începe să devină mai groasă, presăraţi-o uniform peste ton. Lăsaţi la cuptor încă două minute. înainte de a servi, decoraţi cu câteva frunze de pătrunjel.
Pofta bună!