File de ton cu ghimbir

Printeaza

File de ton cu ghimbir 

Ingrediente:File de ton cu ghimbir

  • 50 g ghimbir proaspăt
  • 4 linguri de sos de soia tamari
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • zeamă de la o lămâie
  • 600 g file de ton, gros de 3 cm
  • 2 fire de pătrunjel cu frunza lată
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ghimbirul şi tăiaţi-l foarte subţire cu cuţitul. Intr-un bol, preparaţi o marinată din tamari (sos de soia), ulei de măsline, zeamă de lămâie şi ghimbir. Presăraţi piper.

Lăsaţi la marinat fileul de ton timp de o oră, la temperatura camerei. Intoarceţi, din când în când, peştele de pe o parte pe alta. Incălziţi cuptorul la 100° (treapta 3/4).

Turnaţi marinata într-o tigaie şi încălziţi la foc iute. Prăjiţi tonul timp de 1 minut pe fecare parte, stropindu-l pe deasupra cu marinata fierbinte. Tonul trebuie să rămână crud la interior. Pe un tocător, tăiaţi fileul în felii groase de 2-3 cm. Puneţi-le pe un platou şi păstraţi-le la cald în cuptor.

In acest timp, lăsaţi marinata să scadă la foc mic. Când începe să devină mai groasă, presăraţi-o uniform peste ton. Lăsaţi la cuptor încă două minute. înainte de a servi, decoraţi cu câteva frunze de pătrunjel.

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.