File de vita cu legume sote
PrinteazaFile de vita cu legume sote din: file de vita, vin, lamaie, ulei, usturoi, piper, praz, morcovi, ciuperci, unt, sare.
- 600 g file de vită
- 650 ml supă de carne
- 2 linguri vin
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei
- piper alb
- 3 căţei de usturoi
- 2 fire de praz
- 4 morcovi
- 200 g ciuperci
- 50 g unt
- sare
Mod de preparare:
Carnea se împachetează în folie de aluminiu şi se pune în congelator pentru 20 de minute.
Intre timp, se prepară marinata: în 150 ml de supă se adaugă usturoiul zdrobit, vinul, zeama de lămâie, sarea şi piperul. Carnea congelată pe jumătate se taie felii care se ţin în marinată timp de o oră.
Prazul, morcovul şi ciupercile se curăţă şi se taie felii. Se scot feliile de carne din marinată şi se prăjesc la foc moderat, într-un amestec de ulei şi unt.
Se adaugă legumele şi se înăbuşă 5 minute, apoi se toarnă marinata şi restul de supă de carne. Se lasă mâncarea la fiert 15-20 de minute, după care se serveşte cu piure de cartofi.
Pofta buna!