File de vită pe pat de ceapă
PrinteazaFile de vită pe pat de ceapă
- 600 g haşme
- 2 linguri de untură de gâscă
- 4 bucăţi de carne de 200 g fiecare
- pătrunjel cu frunza lată
- sare
- piper
Incălziţi cuptorul la 100°C (treapta 3/4). Decojiţi haşmele. Tăiaţi-le în rondele subţiri. Intr-o tigaie mare, puneţi la topit untura de gâscă şi căliţi în ea ceapa la foc foarte mic, amestecând cu o spatulă până când devine aurie, dar fără a se arde. Puneţi sare şi piper.
Scoateţi ceapa dn tigaie cu ajutorul unei spumiere şi puneţi-o pe hârtie absorbantă, pentru a se degresa. Păstraţi-o caldă la cuptor, împărţită pe patru farfurii individuale.
In aceeaşi tigaie şi în aceeaşi grăsime, rumeniţi la foc iute bucăţile de carne, 1-2 minute pe fiecare parte, în funcţie de grosime şi de preferinţă. Această carne se serveşte în sânge, aproape crudă pentru cei care o preferă aşa. Puneţi sare şi piper.
Scoateţi farfuriile din cuptor şi puneţi carnea peste patul de ceapă. Decoraţi cu pătrunjel.
Poftă bună!