File de vită pe pat de ceapă

Printeaza

File de vită pe pat de ceapă 

Ingrediente:File de vită pe pat de ceapă

  • 600 g haşme
  • 2 linguri de untură de gâscă
  • 4 bucăţi de carne de 200 g fiecare
  • pătrunjel cu frunza lată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 100°C (treapta 3/4). Decojiţi haşmele. Tăiaţi-le în rondele subţiri. Intr-o tigaie mare, puneţi la topit untura de gâscă şi căliţi în ea ceapa la foc foarte mic, amestecând cu o spatulă până când devine aurie, dar fără a se arde. Puneţi sare şi piper.

Scoateţi ceapa dn tigaie cu ajutorul unei spumiere şi puneţi-o pe hârtie absor­bantă, pentru a se degresa. Păstraţi-o caldă la cup­tor, împărţită pe patru farfurii individuale.

In aceeaşi tigaie şi în aceeaşi grăsime, rumeniţi la foc iute bucăţile de carne, 1-2 minute pe fiecare parte, în funcţie de grosime şi de preferinţă. Această carne se serveşte în sânge, aproape crudă pentru cei care o preferă aşa. Puneţi sare şi piper.

Scoateţi farfuriile din cuptor şi puneţi carnea peste patul de ceapă. Decoraţi cu pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.