File de vitel cu hrean salbatic
PrinteazaO reteta delicioasa de file de vitel cu hrean salbatic din: file de vitel, unt sau margarina, rosii, hrean salbatic, smantana, nuca, fasole verde, sare si piper.
- 600 gr file de viţel
- puţin unt sau margarină
- sare
- piper
- 2 roşii
- 2 legături de hrean (sălbatic) curăţat
- 1/2 pahar de vin alb
- 4 linguri de smântână sau caimac
- nucă de India
garnisire cu:
- 1 pungă de fasole verde din congelator
- puţin unt sau margarină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fileul de viţel îl împărţim în 8 bucăţi, îl turtim puţin cu palma şi îl sărăm. Roşiile le tăiem felii de aproximativ 1 cm grosime (să obţinem 8 bucăţi) şi pregătim hreanul. Frigem bucăţile de file de viţel în vas, să se rumenească.
Feliile de roşii le fierbem în zeama lor şi le punem în vasul cu carne. Restul de zeamă îl diluăm cu vin, turnăm deasupra caimac sau smântână şi condimentăm cu nucă de India. Frunzele’ de hrean sălbatic le aşezăm pe roşii şi turnăm peste ele sosul gros.
Poftă bună!