File din carne de miel, cu verdeturi si garnitura de fasole verde
PrinteazaFile din carne de miel, cu verdeturi si garnitura de fasole verde din: file de miel, pesmet, patrunjel, sare, piper, oua, fasole, cartofi, ulei, rozmarin, kaizer, ceapa, unt, bere, supa, smantana, faina, grasime.
- 600 g file de miel
- 1 lingură pesmet
- 1 legătură pătrunjel
- 1 gălbenuş
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- 400 g fasole
- 750 g cartofi
- 3 linguri ulei
- 3 crenguţe rozmarin proaspăt sau 1 linguriţă uscat
- 9 felii de kaizer
Pentru sos:
- 1 ceapă
- 10 g unt
- 200 ml supă
- 200 ml bere
- 2 linguri smântână
- 1 lingură făină sau amidon
- grăsime pentru uns forma
Mod de preparare:
Speli fileul, îl usuci cu un prosop şi îl aşezi într-o tavă unsă cu puţină grăsime. Pătrunjelul îl toci mărunt. Amesteci gălbenuşul cu pesmet şi pătrunjel, condimentezi cu sare şi piper şi îl întinzi uniform peste fileul de miel.
Presezi amestecul, pentru a se lipi de file şi îl dai la cuptor pentru 20 de minute, la o temperatură de 200°C.
Pregăteşti garnitura aşa:
Cureţi fasolea, după care o opăreşti pentru 8-10 minute în apă cu sare. O laşi să se scurgă şi o clăteşti cu apă rece, după care o scurgi din nou. Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi.
Pui uleiul la încins şi adaugi cartofii, îi prăjeşti 12-15 minute pe toate părţile şi, înainte să îi scoţi din ulei cu 1 -2 minute, adaugi crenguţele de rozmarin proaspăt sau 1 linguriţă de rozmarin uscat.
Presari apoi sare şi piper şi îi scoţi pe un platou, lăsându-i la cald. împărţi fasolea în 9 porţii, iar fiecare porţie o înveleşti în câte o felie de kaizer. Buchetele astfel obţinute le căleşti câte 2 minute, în uleiul rămas de la cartofi.
Pregăteşti sosul aşa:
Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti în 10 g unt. Adaugi apoi făina. Scoţi friptura din formă, iar sosul rămas îl amesteci cu supa, apoi îl torni peste ceapă. Adaugi berea, iar la urmă torni smântână, condimentezi cu sare şi piper şi laşi compoziţia pentru 10 minute la foc moderat.
La servire, tai fileul în felii, le aşezi pe farfurie şi garniseşti cu bucheţele de fasole verde şi cartofi prăjiţi. La urmă acoperi totul cu sos.
Pofta buna!