File din carne de miel, cu verdeturi si garnitura de fasole verde

Printeaza

File din carne de miel, cu verdeturi si garnitura de fasole verde din: file de miel, pesmet, patrunjel, sare, piper, oua, fasole, cartofi, ulei, rozmarin, kaizer, ceapa, unt, bere, supa, smantana, faina, grasime.

Ingrediente:Miel cu linte si fasole

  • 600 g file de miel
  • 1 lingură pesmet
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • piper

Pentru garnitură:

  • 400 g fasole
  • 750 g cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 3 crenguţe rozmarin proaspăt sau 1 linguriţă uscat
  • 9 felii de kaizer

Pentru sos:

  • 1 ceapă
  • 10 g unt
  • 200 ml supă
  • 200 ml bere
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură făină sau amidon
  • grăsime pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Speli fileul, îl usuci cu un prosop şi îl aşezi într-o tavă unsă cu puţină grăsime. Pătrunjelul îl toci mărunt. Amesteci gălbenuşul cu pesmet şi pătrunjel, condimentezi cu sare şi piper şi îl întinzi uniform peste fileul de miel.

Presezi amestecul, pentru a se lipi de file şi îl dai la cuptor pentru 20 de minute, la o temperatură de 200°C.

Pregăteşti garnitura aşa:

Cureţi fasolea, după care o opă­reşti pentru 8-10 minute în apă cu sare. O laşi să se scurgă şi o clăteşti cu apă rece, după care o scurgi din nou. Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi.

Pui ule­iul la încins şi adaugi cartofii, îi prăjeşti 12-15 minute pe toate părţile şi, înainte să îi scoţi din ulei cu 1 -2 minute, adaugi crengu­ţele de rozmarin proaspăt sau 1 linguriţă de rozmarin uscat.

Presari apoi sare şi piper şi îi scoţi pe un platou, lăsându-i la cald. împărţi fasolea în 9 porţii, iar fiecare porţie o înveleşti în câte o felie de kaizer. Buchetele astfel obţinute le căleşti câte 2 minute, în uleiul rămas de la cartofi.

Pregăteşti sosul aşa:

Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti în 10 g unt. Adaugi apoi făina. Scoţi friptura din formă, iar sosul rămas îl amesteci cu supa, apoi îl torni peste ceapă. Adaugi berea, iar la urmă torni smântână, con­dimentezi cu sare şi piper şi laşi compoziţia pentru 10 minute la foc moderat.

La servire, tai fi­leul în felii, le aşezi pe farfurie şi garniseşti cu bucheţele de fasole verde şi cartofi prăjiţi. La urmă acoperi totul cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.