File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice
PrinteazaFile de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice din: fileuri de dorada, patrunjel, busuioc, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, hasmatuchi, ansoa, otet de vin si capere.
Ingrediente:
- 4 fileuri de doradă 300 g cartofi
- 1 lingură pătrunjel
- 1 lingură busuioc
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 pahar vin alb
- sare şi piper
sosul de ierburi aromatice:
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de busuioc
- 1 legătură de hasmaţuchi
- 2 fileuri de anşoa desărate
- 2 linguri oţet de vin
- 20 g capere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie cartofii rondele foarte subţiri. Opăreşte-i 1 minut în apă clocotită cu un praf de sare.
Scurge-i de apă şi usucă-i într-un prosop de bucătărie.Incălzeşte cuptorul la 180° C.
Aplatizează fileurile de doradă între 2 folii transparente, apoi pune-le sare şi piper, după gust.
Aşază-le într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei şi presară-le cu 1 lingură de pătrunjel şi de busuioc tocate mărunt.
Aranjează deasupra rondelele de cartofi în formă de solzi. Toarnă vinul şi acoperă vasul cu folie de aluminiu.
Dă vasul la cuptor pentru 5 minute, apoi îndepărtează folia de aluminiu şi mai lasă-l 5 minute. Desărează şi spală caperele.
Toacă-le împreună cu verdeţurile şi fileurile de anşoa. Intr-un castron, amestecă oţetul cu sare şi piper, după gust, apoi toarnă uleiul în fir subţire, bătând energic cu telul.
Inainte de masă, pune amestecul de ierburi tocate în vinegreta pregătită şi amestecă bine.
Aşază fileurile de doradă şi cartofii pe un singur platou, stropeşte-le cu sosul de ierburi aromatice şi decorează cu crenguţe de ierburi aromatice proaspete.
File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice
Pofta buna!