File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice

Printeaza

File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice din: fileuri de dorada, patrunjel, busuioc, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, hasmatuchi, ansoa, otet de vin si capere.

Ingrediente:

sosul de ierburi aromatice:

  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de busuioc
  • 1  legătură de hasmaţuchi
  • 2  fileuri de anşoa desărate
  • 2  linguri oţet de vin
  • 20 g capere
  • 3  linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie cartofii rondele foarte subţiri. Opăreşte-i 1 minut în apă clocotită cu un praf de sare.

Scurge-i de apă şi usucă-i într-un prosop de bucătărie.Incălzeşte cuptorul la 180° C.

Aplatizează fileurile de doradă între 2 folii transparente, apoi pune-le sare şi piper, după gust.

Aşază-le într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei şi presară-le cu 1 lingură de pătrunjel şi de busuioc tocate mărunt.

Aranjează deasupra rondelele de cartofi în formă de solzi. Toarnă vinul şi acoperă vasul cu folie de alu­miniu.

Dă vasul la cuptor pentru 5 minute, apoi îndepăr­tează folia de aluminiu şi mai lasă-l 5 minute. Desărează şi spală caperele.

Toacă-le împreună cu verdeţurile şi fileurile de anşoa. Intr-un castron, amestecă oţetul cu sare şi piper, după gust, apoi toarnă uleiul în fir subţire, bătând energic cu telul.

Inainte de masă, pune amestecul de ierburi tocate în vinegreta pregătită şi amestecă bine.

Aşază fileurile de do­radă şi cartofii pe un singur platou, stropeşte-le cu sosul de ierburi aromatice şi decorează cu crenguţe de ierburi aromatice proaspete.

File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.