File de manzat la grătar cu sos verde

Printeaza

File de manzat la grătar cu sos verde

Ingrediente:

  • 500 g file de mânzat
  • 1 ou
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/4 legătură de pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune oul la fiert într-o crăticioară cu apă şi lasă-1 5 minu­te din momentul în care apa începe să clocotească.

Taie fileul în 4 medalioane şi leagă-le marginile, cir­cular, cu aţă de bucătărie pentru a-şi menţine forma şi a-şi păstra sucurile în interior.

Curăţă oul de coajă, taie-1 în două şi scoate-i gălbenuşul. Pune-1 în blender împreună cu frunze­le de pătrunjel, usturoiul curăţat, uleiul de măsline şi sare. Pasează în blender toate ingredientele până la obţine­rea unui sos granulos.

Frige pe grătarul încins medalioanele câte 3 minute pe fiecare parte, lăsându-le rozalii şi în sânge în interior.

Serveşte carnea imediat, cu sos deasupra.

 

File de manzat la grătar cu sos verde

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.