File de manzat la grătar cu sos verde
PrinteazaFile de manzat la grătar cu sos verde
Ingrediente:
- 500 g file de mânzat
- 1 ou
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/4 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Pune oul la fiert într-o crăticioară cu apă şi lasă-1 5 minute din momentul în care apa începe să clocotească.
Taie fileul în 4 medalioane şi leagă-le marginile, circular, cu aţă de bucătărie pentru a-şi menţine forma şi a-şi păstra sucurile în interior.
Curăţă oul de coajă, taie-1 în două şi scoate-i gălbenuşul. Pune-1 în blender împreună cu frunzele de pătrunjel, usturoiul curăţat, uleiul de măsline şi sare. Pasează în blender toate ingredientele până la obţinerea unui sos granulos.
Frige pe grătarul încins medalioanele câte 3 minute pe fiecare parte, lăsându-le rozalii şi în sânge în interior.
Serveşte carnea imediat, cu sos deasupra.
File de manzat la grătar cu sos verde
Poftă bună!