File de miel cu linte si orez
PrinteazaO reteta de file de miel cu linte si orez din: orez, sare, linte, praz, usturoi, ardei iute, ghimbir, file de miel, ulei de masline, piper, supa, stafide si nucsoara.
- 2 linguri orez cu bobul lung
- sare
- 2 linguri de linte galbena sau rosie
- 2 bulbi de praz
- 1 catel de usturoi
- 1/2 ardei iute
- 1 cm de ghimbir
- 1 file de miel (150 g)
- 2 lingurite de ulei de masline
- piper
- 75 ml de supa
- 1 lingurita de stafide
- cate un varf de nucsoara
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Acoperiţi lintea cu apă multă, daţi-o într-un clocot, apoi lăsaţi-o să fiarbă 3-5 minute. Scurgeţi-o bine. Curăţaţi prazul şi tăiaţi-l inele.
Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l. Indepărtaţi seminţele ardeiului iute, spălaţi-l şi tăiaţi-l cuburi. Curăţaţi ghimbirul şi, de asemenea, tăiaţi-l cubuleţe. Prăjiţi carnea de miel într-o lingură de ulei. Scoateţi-o pe o farfurie, săraţi-o, piperaţi-o şi păstraţi-o caldă.
Puneţi restul de ulei în tigaie şi căliţi prazul, usturoiul, ardeiul iute şi ghimbirul. Adăugaţi supa, lintea şi stafidele şi daţi într-un clocot.
Condimentaţi cu sare, piper, scorţişoară şi nucşoară. Incorporaţi orezul şi aşezaţi carnea de miel peste mâncare. Lăsaţi totul la foc mic 2-3 minute. Tăiaţi carnea bucăţele şi ornaţi cu pătrunjel sau coriandru.
File de miel cu linte si orez
Pofta buna!