File de miel cu sos de portocale (varianta)
PrinteazaFile de miel cu sos de portocale din: muschiulet de miel, ulei de masline, unt, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin, portocale, smantana, coniac.
- 1 kg muşchiuleţ de miel
- 2 linguri ulei de măsline
- 30 g unt
- sare
- piper
- 2 buc. rozmarin
- 3 buc. usturoi tocat mărunt
- 1200 ml vin alb sec
- 2 portocale puţină coală rasă, şi sucul
- 50 ml smântână
- 25 mI coniac
- o portocală (felii caramelizate în zahăr, pentru decor)
Mod de preparare:
Se condimentează carnea, se prăjeşte în ulei şi unt, se păstrează la cald. Se adaugă rozmarinul şi usturoiul în jusul de la friptură.
Se stinge cu vinul şi cu sucul de portocale, se reduce prin fierbere la jumătate. Se finisează cu smântână şi coniac.
Se toarnă sosul peste fileurile de miel şi se servesc imediat.
Pui umplut cu ciuperci si sunca
Pofta buna!
Vreau si eu din fileul de miel