File de miel cu sos de portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de file de miel cu sos de portocale, muschi de miel, ulei de masline, unt, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin alb sec, portocale, smantana, coniac, zahar.
Ingrediente:
- 1kg muschiulet de miel
- 2 linguri ulei de măsline
- 30 g unt
- sare
- piper
- 2 buc rozmarin
- 3 buc, usturoi tocat mărunt
- 200 ml vin alb sec
- 2 portocale, puţină coajă rasă şi sucul
- 50 ml smântână
- 25 ml coniac
- o portocală fileuri caramelizate în zahăr, pentru decor
Mod de preparare:
Se condimentează carnea, se prăjeşte în ulei şi unt şi se păstrează la cald. Se adaugă rozmarinul şi usturoiul în susul de la friptură. Se stinge cu vinul şi cu sucul de portocale, se reduce, prin fierbere, la jumătate.
Se finisează cu smântână şi cu coniac. Se toarnă sosul peste fileurile de miel si se servesc imediat.
File de miel cu sos de portocale
Pofta buna!