File de miel cu sos de portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de file de miel cu sos de portocale, muschi de miel, ulei de masline, unt, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin alb sec, portocale, smantana, coniac, zahar.

Ingrediente:File de miel cu sos de portocale

  • 1kg muschiulet de miel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • 2 buc rozmarin
  • 3 buc, usturoi tocat mărunt
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 portocale, puţină coajă rasă şi sucul
  • 50 ml smântână
  • 25 ml coniac
  • o portocală fileuri carameli­zate în zahăr, pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Se condimentează carnea, se prăjeşte în ulei şi unt şi se păstrează la cald. Se adaugă rozmarinul şi usturoiul în susul de la friptură. Se stinge cu vinul şi cu su­cul de portocale, se reduce, prin fierbere, la jumătate.

Se finisează cu smântână şi cu coniac. Se toarnă sosul peste fileurile de miel si se servesc imediat.

File de miel cu sos de portocale

File de miel cu sos de portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.