Morun pescaresc din: morun, cartofi, smantana, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 6 felii de morun 800 g cartofi 125 ml smântână 1 lămâie sare piper Mod de preparare Morun pescaresc: Se pune morunul în apă clocotită cu sare şi puţin oţet. Se ţine 3 minute la foc foarte mic, astfel încât apa să nu […]
File de morun in aspic
PrinteazaFile de morun in aspic morun din: morun, salata, aspic, sare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi se taie în felii. Se sărează.
Se formează pe un platou lung un postament de salată, cam de două degete înălţime, pe care se aranjează feliile de peşte una peste alta, oblic, în aşa fel ca între capetele de sus ale feliilor să rămînă spaţii de cîte 3 cm pe care urmează să se aranjeze diferite ornamente.
Se glasează apoi peştele cu aspic, se modelează cu aspic tocat, pe marginea feliilor de peşte, iar de jur împrejurul postamentului de salată se garniseşte cu crutoane de aspic.
Pofta buna!
Supa de morun cu crutoane din: morun, creveţi, lamaie, ceapa, telina, smantana, ardei, crutoane, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g morun 200 g creveţi fierţi congelaţi 1 lămâie 1 ceapă mare frunze de ţelină 300 ml smântână 1 ardei gras 1 ardei iute mic 200 g crutoane de pâine 1 legătură de mărar sare piper […]