File de pangasius în manta de dovlecei
PrinteazaO reteta de file de pangasius in manta de dovlecei din: cartofi, unt, boia, vin alb sec, supa de legume, dovlecei, ulei de masline, pangasius, sare si piper.
- 400 g cartofi
- 2 linguri unt
- 1 linguriţă boia
- 100 ml vin alb sec
- 150 ml supă de legume
- 4 dovlecei (cca 150 g fiecare)
- 3 linguri ulei de măsline
- 1/2 legătură pătrunjel
- 4 fileuri de peşte pangasius (a cca 150 g)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi de cca 1 cm. Se încinge într-o tigaie 1 lingură de unt şi se prăjesc cartofii; se condimentează cu sare, piper şi boia. Se toarnă vin alb şi supă de legume; se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să mai fiarbă totul la foc mijlociu cca 15 min.
Se curăţă dovleceii şi se rad felii lungi. Se încing într-o tigaie 2 linguri de ulei şi se rumenesc feliile de dovlecei pe ambele părţi. Se scot şi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie.
Se sărează şi se piperează peştele pe ambele feţe. Se încing într-o tigaie o lingură de ulei şi una de unt; se prăjeşte peştele 2-4 min. pe fiecare parte. Se scoate peştele din tigaie şi se înfăşoară în fâşii de dovlecei. Se aşază peştele pe farfurii şi se ornează cu pătrunjel. Se aşază alături cartofi şi se stropesc cu zeama în care au fiert.
File de pangasius în manta de dovlecei
Pofta buna!