File de păstrăv cu budincă
PrinteazaFile de păstrăv cu budincă
Ingrediente:
- 4 fileuri de păstrăv
- un kg cartofi
- 250 g brînză de vaci
- 200 g brînză telemea
- 4 ouă
- o legătură de ceapă verde
- 100 ml lapte dulce
- ulei de măsline
- sare, piper
- unt pentru formă
- pesmet pentru formă
- mărar
- smîntînă
- usturoi
Preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se fierb în apă cu sare, se scurg şi se lasă la răcit într-o strecurătoare.
Intr-un castron se amestecă brînză de vaci, brînză telemea tăiată în cubuleţe, trei ouă, sarea şi piperul.
Se adaugă cartofii, se amestecă şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Se pune deasupra oul rămas bătut bine cu o furculiţă şi amestecat cu laptele dulce. Se introduce în cuptor şi se lasă pînă cînd capătă o crustă maronie, se scoate şi se ţine la cald.
Fileurile de păstrăv se aşază într-o tavă şi se stropesc cu ulei, se condimentează, se adaugă puţină apă şi se introduc în cuptor.
Se ţin 15-25 de minute, se scot şi se servesc alături de budinca de cartofi, presărate cu ceapă verde proaspăt tocată.
File de păstrăv cu budincă
Pofta buna!
Suna fana peste. Pastravul e foarte bun.