File de păstrăv cu budincă

Printeaza

File de păstrăv cu budincă

Ingrediente:

  • 4 fileuri de păstrăv
  • un kg cartofi
  • 250 g brînză de vaci
  • 200 g brînză telemea
  • 4 ouă
  • o legătură de ceapă verde
  • 100 ml lapte dulce
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • unt pentru formă
  • pesmet pentru formă
  • mărar
  • smîntînă
  • usturoi

Preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se fierb în apă cu sare, se scurg şi se lasă la răcit într-o strecurătoare.

Intr-un castron se amestecă brînză de vaci, brînză telemea tăiată în cubuleţe, trei ouă, sarea şi piperul.

Se adaugă cartofii, se amestecă şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.

Se pune deasupra oul rămas bătut bine cu o furculiţă şi amestecat cu laptele dulce. Se introduce în cuptor şi se lasă pînă cînd capătă o crustă maronie, se scoate şi se ţine la cald.

Fileurile de păstrăv se aşază într-o tavă şi se stropesc cu ulei, se condimentează, se adaugă puţină apă şi se introduc în cuptor.

Se ţin 15-25 de minute, se scot şi se servesc alături de budinca de cartofi, presărate cu ceapă verde proaspăt tocată.

 

File de păstrăv cu budincă

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Suna fana peste. Pastravul e foarte bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.