Pastrav cu Lamaie si Rozmarin din: pastrav, lamai, usturoi, ulei de masline, unt, sare, piper, frunze de dafin, rozmarin. Bucură-te de momentele speciale cu o rețetă de pastrav deosebită, gata să cucerească papilele gustative ale tuturor invitaților tăi! Acest preparat exclusivist este perfect pentru sărbători și ocazii festive. Cu o istorie bogată și o aromă […]
File de pastrav la gratar
PrinteazaFile de pastrav la gratar din: pastravi, cimbru, sare, piper, usturoi, rosii cherry, foid e dafin, lamai, baghete, ulei de masline, boia dulce, usturoi si busuioc.
Ingrediente:
- 6 pastravi
- cimbru
- sare
- piper rosu
- piper alb
- 6 catei de usturoi
- 400 g rosii cherry
- 2 foi de dafin
- 1 lamai
- 2 baghete
- 2 linguri ulei de masline
- boia dulce
- 2 catei de usturoi
- busuioc
- bete pentru frigarui
Mod de preparare:
Se spală păstrăvii în câteva jeturi de apă rece şi se dezosează.
Se pun să se scurgă în sită şi se condimentează cu sare, piper alb şi roşu, usturoi, foi de dafin şi cimbru.
Se stropesc cu ulei de măsline şi se înfig pe beţele de frigărui.
Până se pregăteşte grătarul, peştele se bagă în frigider şi se lasă să se macereze.
Intre timp, se spală roşiile, se înţeapă cu o furculiţă şi se condimentează cu sare.
După ce s-a încins grătarul, se pun frigăruile la făcut. Se răsucesc de pe o parte pe cealaltă, la intervale foarte mici de timp, ca să se pătrundă uniform.
Se pun şi roşiile pe grătar şi, după ce s-au copt, se lasă la răcit într-o farfurie.
Baghetele se taie pe jumătate, se pun la prăjit, apoi se condimentează cu sosul făcut din ulei de măsline, boia, usturoi pisat şi busuioc.
Frigăruile se servesc împreună cu roşiile ornate cu cimbru verde sau uscat şi frunzuliţe de pătrunjel verde şi cu baghetele condimentate.
File de pastrav la gratar
Pofta buna!
Savurati!
Incoming search terms:
- file de pastrav la gratar
- file pastrav la gratar
- file de pastrav
- pastrav file la gratar
Imi place pestele la gratar