File de păstrăv pe pat de ciuperci sotate

Printeaza

File de pastrav pe pat de ciuperci sotate din: file de pastrav, sare de mare, piper, ulei, ceapa verde, ciuperci, vin alb dulce, unt si patrunjel.

Ingrediente:

  • 8-10 bucati file de pastrav
  • sare de mare
  • piper negru macinat
  • ulei pentru prajit

pentru garnitura:

  • o legatura ceapa verde
  • 800 g ciuperci
  • 125 ml vin alb dulce
  • 75 g unt
  • patrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se condimentează fileurile cu sare si piper. Se prăjesc în uleiul uşor încins şi se scot în momentul când devin aurii. Se pun pe un şervet absorbant să se scurgă.

Se curăţă ciupercile şi ceapa verde. Se spală în câteva ape şi se toacă mărunt. Se căleşte ceapa câteva minute, cât să se înmoaie.

Se adaugă ciupercile feliate şi se călesc. După ce au scăzut, se pun untul si vinul alb. Se fierb încă 15-20 de minute şi se bagă câteva minute în cuptor.

Se pun bucăţile de păstrăv peste ciupercile sotate. Se ornează cu pătrunjel verde.

 

File de păstrăv pe pat de ciuperci sotate

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. merge reteta asta, insa eu nu ma omor dupa peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.