File de pastrav cu sos de smantana

Printeaza

File de pastrav cu sos de smantana din: file de pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 8 bucati file de pastrav
  • 4 fire praz
  • 250 g smantana de gatit (nefermentata)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Presăraţi fileul de păstrăv cu sare şi piper, apoi prăjiţi-1 înăbuşit în 2-3 linguri de ulei şi 3-4 linguri de apă.

După ce se evaporă toată apa din tigaie şi fileul începe să se rumenească puţin scoateti-l din tigaie pe o farfurie şi păstraţi-l acoperit la cald.

Curăţaţi prazul de foaia de la exterior, tăiaţi-l în segmente oblice de circa 4cm şi prăjiţi-l înăbuşit în uleiul rămas şi 3-4 linguri de apă.

Când acesta s-a înmuiat adăugaţi smântână, pătrunjelul, sare şi piper după gust şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când sosul se îngroaşă.

Seviţi câte 2 bucăţi de file de păstrăv la o porţie, alături cu garnitură de praz şi sos de smântână.

 

File de pastrav cu sos de smantana

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pastravi cu pesto de patrunjel

Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru     Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.