Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]
File de pastrav cu sos de smantana
PrinteazaFile de pastrav cu sos de smantana din: file de pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
- 8 bucati file de pastrav
- 4 fire praz
- 250 g smantana de gatit (nefermentata)
- 50 ml ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presăraţi fileul de păstrăv cu sare şi piper, apoi prăjiţi-1 înăbuşit în 2-3 linguri de ulei şi 3-4 linguri de apă.
După ce se evaporă toată apa din tigaie şi fileul începe să se rumenească puţin scoateti-l din tigaie pe o farfurie şi păstraţi-l acoperit la cald.
Curăţaţi prazul de foaia de la exterior, tăiaţi-l în segmente oblice de circa 4cm şi prăjiţi-l înăbuşit în uleiul rămas şi 3-4 linguri de apă.
Când acesta s-a înmuiat adăugaţi smântână, pătrunjelul, sare şi piper după gust şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când sosul se îngroaşă.
Seviţi câte 2 bucăţi de file de păstrăv la o porţie, alături cu garnitură de praz şi sos de smântână.
File de pastrav cu sos de smantana
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!