Pastrav cu Lamaie si Rozmarin din: pastrav, lamai, usturoi, ulei de masline, unt, sare, piper, frunze de dafin, rozmarin. Bucură-te de momentele speciale cu o rețetă de pastrav deosebită, gata să cucerească papilele gustative ale tuturor invitaților tăi! Acest preparat exclusivist este perfect pentru sărbători și ocazii festive. Cu o istorie bogată și o aromă […]
File de păstrăv cu sos
PrinteazaFile de păstrăv cu sos din: masline, rosii cherry, ceapa, vin alb, smantana, foi de dafin, usturoi, boabe de ienibahar, rozmarin, sare, piper, ulei, faina.
Ingrediente:
- 4 trunchiuri de păstrăv
- 100 g măsline feliate
- 300 g roşii cherry
- o ceapă
- 150 ml vin alb
- o conservă de roşii
- 100 ml smântână
- o frunză de dafin
- doi căţei de usturoi
- două boabe de ienibahar
- rozmarin
- sare
- piper
- ulei
- făină
Mod de preparare:
Trunchiurile de păstrăv se curăţă, li se scot şira spinării şi oasele şi se spală.
Se ung cu ulei, se condimentează şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se presară rozmarin tocat sau întreg, roşiile clherry tăiate jumătăţi sau întregi şi măslinele feliate.
Se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu 20-25 de minute, se scot pe un platou şi se păstrează la cald.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foii şi se toacă mărunt, se călesc în puţin ulei, apoi se adaugă vinul alb şi roşiile din conservă pasate.
Se condimentează, se adaugă frunza de dafin şi boabele de ienibahar, sosul format fierbându-se până scade şi se serveşte alături de fileurile de păstrăv calde.
File de păstrăv cu sos
Păstrăv la Cuptor cu Măsline și Rozmarin
Păstrăv la Cuptor cu Măsline și Rozmarin din: pastravi, masline, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper, lamaie, frunze de rozmarin. Este o rețetă ce îmbină aromele mediteraneene pentru a crea o experiență culinară elegantă și plină de savoare. Păstrăvul este preparat la cuptor, acoperit cu o crustă de măsline, rozmarin și ulei de măsline, […]
Pofta buna!