File de peste cu capere
PrinteazaO reteta delicioasa de file de peste cu pesmet alb, fulgi de orez, ulei de masline, mustar, tarhon, capere, sare, piper, lamaie.
- 4 fileuri de peste
- 40 g pesmet alb
- 40g fulgi de ovăz
- 4 linguri de măsline
- 2 linguriţe de muştar Dijon
- 2 linguri de tarhon
- 2 linguri de capere
- sare
- piper
- feliute lămâie pentru ornare
Mod de preparare:
Fileul se presează cu un prosop curat se potriveşte de sare, piper, apoi se unge cu muştarul Dijon, se aşază într-un vas termorezistent tapetat cu unt şi se introduce cuptorul încins în prealabil. Separat, se prepară un sos din ulei, pesmet, fulgi de ovăz, tarhon şi capere amestecate, puţină sare si piper şi se trec fileurile prin acest amestec.
Apoi se repun fileurile în vasul termorezistent, dându-se la cuptor, pentru circa 20 de minute. Peştele astfel preparat se serveşte cald, cu legume fierte şi cartofi natur, ornate cu feliuţe de lămâie.
File de peste cu capere
Pofta buna!