File de peşte cu cartofi
PrinteazaO reteta de file de peste cu cartofi din: file de peste, zeama de lamaie, sare, piper, lamaie, vin alb, cartofi, ou, lapte, masline verde, unt, ulei de masline, ceapa verde si patrunjel verde.
- 4 bucati file de peste
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
- 1 lamaie
- 4 linguri vin alb
- 6 cartofi
- 1 ou
- 4 linguri lapte cald
- 300 g masline verzi fara samburi
- un cubulet unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Asezi peştele într-o tavă dreptunghiulară şi condimentezi totul cu sare şi piper. Stropeşti peştele cu zeamă de lămâie, vin, puţin ulei de măsline şi dai la cuptor la foc potrivit.
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai bucăţi mici şi îi pui în apă cu sare să fiarbă. Speli pătrunjelul verde, ceapa verde şi le toci mărunt.
La fel procedezi şi cu măslinele. După ce s-au fiert cartofii, îi scurgi de apă şi îi pasezi ca pentru piure. Amesteci cartofii pasaţi cu unt, sare, puţin lapte şi un ou ca să se lege compoziţia.
Pui măslinele, ceapa, pătrunjelul şi amesteci bine până când obţii o cremă pufoasă şi moale. Scoţi peştele şi întinzi crema de cartofi pe deasupra.
Mai laşi câteva minute la cuptor şi serveşti fileul ornat cu măsline verzi.
File de peşte cu cartofi
Pofta buna!