File de peşte cu cartofi

Printeaza

O reteta de file de peste cu cartofi din: file de peste, zeama de lamaie, sare, piper, lamaie, vin alb, cartofi, ou, lapte, masline verde, unt, ulei de masline, ceapa verde si patrunjel verde.

Ingrediente:File de peşte cu cartofi

  • 4 bucati file de peste
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • 4 linguri vin alb
  • 6 cartofi
  • 1 ou
  • 4 linguri lapte cald
  • 300 g masline verzi fara samburi
  • un cubulet unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Asezi peştele într-o tavă dreptun­ghiulară şi condimentezi totul cu sare şi piper. Stropeşti peştele cu zeamă de lămâie, vin, puţin ulei de măsline şi dai la cuptor la foc potrivit.

Cureţi cartofii, îi speli, îi tai bucăţi mici şi îi pui în apă cu sare să fiarbă. Speli pă­trunjelul verde, ceapa verde şi le toci mărunt.

La fel procedezi şi cu măslinele. După ce s-au fiert car­tofii, îi scurgi de apă şi îi pasezi ca pentru piure. Amesteci cartofii pasaţi cu unt, sare, puţin lapte şi un ou ca să se lege compoziţia.

Pui măslinele, ceapa, pătrunjelul şi amesteci bine până când obţii o cremă pufoasă şi moale. Scoţi peştele şi întinzi crema de car­tofi pe deasupra.

Mai laşi câteva minute la cuptor şi serveşti fileul ornat cu măsline verzi.

File de peşte cu cartofi

File de peşte cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.