File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

Printeaza

O reteta delicioasa de file de peste crocant cu alamie si rozmarin din: fileuri de peste, rozmarin, paine, coaja de lamaie si ulei de masline.

Ingrediente:File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

  • 4 fileuri de peşte (de preferat merluciu)
  • frunzele tocate de la 2 fire de rozmarin sau o linguriţă de rozmarin uscat
  • 50g de pâine (aprox. 2 felii) făcută bucăţele
  • coaja de la 2 lămâi, plus câteva felii pentru decor
  • o lingură ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte grătarul la foc mediu. Se aşază pe tavă fileurile cu pielea în sus şi se frig aprox. 4 minute. Între timp, se toacă fin cu ajutorul robotului de bucătărie rozmarinul, pâinea, coaja de lămâie şi condimentele.

Se întoarce peştele pe partea cealaltă şi se presară un sfert din amestecul tocat peste fiecare file.

Se stropeşte cu ulei de măsline şi se lasă la fript aprox. 4 minute, până se formează o crustă aurie, iar peştele este pătruns, carnea se va desprinde cu uşurinţă. Se serveşte alături de cartofi noi unşi cu unt şi feliuţe de lămâie.

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.