File de peste in crusta de susan
PrinteazaFile de peste in crusta de susan din: file de peste alb, lamaie, pesmet, susan, curry, marar, usturoi, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 bucati file de peste alb (circa 180 g fiecare)
- 1 lamaie
- 4-5 linguri pesmet
- 2-3 lingurite susan
- 1 lingurita curry
- marar
- usturoi granulat
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Stropiţi peştele cu zeama de la o jumătate de lămâie, pudraţi-1 cu puţină sare.
Pentru a realiza crusta, amestecaţi pesmetul cu susanul, sare, piper, puţin praf de usturoi, curry, mărar tocat, ulei de măsline.
Tăvăliţi peştele pe ambele părţi în acest amestec şi bătătoriţi-1 pentru a se lipi bine de el crusta.
Aşezaţi peştele într-o tavă unsă cu puţin ulei şi lăsaţi-1 să se rumenească în cuptor, la foc mediu spre iute, cca 20 min.
Dacă nu vreţi să folosiţi cuptorul, puteţi prăji peştele în tigaie, îl puteţi servi cu o salată din legume de sezon şi cu felii de lămâie.
File de peste in crusta de susan
Pofta buna!