File de peşte la cuptor cu smantană sau mujdei de usturoi

Printeaza

O reteta de file de peste la cuptor cu smantana sau mujdei de usturoi din: peste alb, praz, rosii, usturoi, ceapa verde, pudra de nucsoara, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper si smantana.

Ingrediente:File de peşte la cuptor cu smantană sau mujdei de usturoi

  • 4 fileuri de peşte alb
  • două fire de praz
  • 4 roşii
  • 8 căţei de usturoi
  • o legătură ceapă verde
  • un sfert de linguriţă de pudră de nucşoară
  • cimbru
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • smântână

 

Mod de preparare:

Prazul şi ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie în bucăţele. Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se taie felii subţiri şi se pune într-un castronel.

Roşiile se spală, se taie jumătăţi, apoi felii potrivit de groase. Se decupează patru bucăţi de hârtie de copt şi se aşază în câte o tavă pentru pizza sau o tavă de aragaz mai mare.

Se stropesc hârtiile cu ulei, se aşază în mijloc fileurile de peşte spălate, se presară nucşoară, sare şi piper. Se eşază deasupra bucăţile de praz şi ceapă verde, feliile de usturoi, feliile de roşii şi se toarnă auţin ulei peste ele.

Se condimentează din nou, se presară cimbru, se toarnă puţină apă şi li se dă formă de pachet, prinzând hârtiile la capete cu scobitori. Se introduc în cuptorul încins şi se coc 25-30 de minute la foc potrivit.

Se serveşte fierbinte, cu smântână sau mujdei de usturoi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.