File de peşte cu dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de file de peste cu dovlecei din: fileuri de cod, dovlecei, praz, vanata, ulei de floarea soarelui, unt, ou, seminte de mac, lamaie, sare, piper si marar.
- 4 fileuri de cod congelate
- doi dovlecei
- un fir de praz
- o vânătă
- 300 g făină
- 100 ml apă
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 50 g unt
- un ou
- o lingu de seminţe de mac
- o lămâie
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Făina se cerne, se pune într-un castron şi în mijoc se aşază untul tăiat cubuleţe. Se amestecă până rezultă un aluat nisipos, se adaugă albuşul, un vârf de linguriţă de sare şi apa.
Se frământă până rezultă un aluat omogen, se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie floricele cu o formă de biscuiţi, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu gălbenuş.
Se presară seminţele de mac se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până devin aurii. Dovleceii, vânătă şi prazul s spală, se taie rondele, se ung cu ulei, se condimentează şi s frig pe grătar. Fileurile de peşte se decongelează, se scurg de apă, se ung cu ulei şi se condimentează.
Se frig pe grătar sau se prăjesc într-o tigaie fără ulei şi se servesc alături de legumele fripte şi florile din aluat. Se serveşte totul fierbinte presărat cu mărar tocat.
File de peşte cu dovlecei
Pofta buna!