File de peste cu fasole
PrinteazaFile de peste cu fasole din: fileuri, fasole, rosii, praz, telina, morcovi, dafin, cimbru, lamaie, sare, piper, busuioc.
Fasolea este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la susținerea funcționării normale a corpului.
Fasolea conține fibre solubile care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate contribui la menținerea sănătății cardiovasculare. De asemenea, potasiul din fasole poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.
- 4 fileuri
- 500 g fasole cu boabe mari
- 2 roşii
- 1 praz
- 1 ţelină
- 2 morcovi
- frunze de dafin
- cimbru
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Fasolea se spală în mai multe ape şi se fierbe în apă cu sare.
Prazul, ţelina, morcovii se curăţă, se taie felii subţiri, se călesc în ulei încins.
Se adaugă fasolea scursă, roşiile tocate mărunt, foile de dafin, cimbrul şi o cană de apă. Se mai fierb 5 minute.
Fileurile de peşte se taie, se ung cu ulei, se sărează, se aşază într-o tavă şi se dau la cuptor timp de 10 minute, întorcându-se pe ambele părţi.
Amestecul de legume se aşază pe farfurii, deasupra se pun bucăţile de peşte şi se stropeşte cu zeamă de lămâie!
Se ornează cu ramuri de busuioc.
Pofta buna!