File de peste impletit
PrinteazaFIle de peste impletit din: file de peste, sare, piper, ceapa, unt, portocala, marar, vin, fond de peste si morcovi.
- 4 bucati file de pete, fara pielita(pastrav, coregon, salau sau pangasius)
- sare
- piper
- o ceapa
- o lingura de unt
- o portocala pentru coaja
- 2 linguri marar tocat
- 100 ml vin alb
- 300 ml fond de peste sau zeama de legume
- 200 g morcovi
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se taie de două ori de-a lungul lor, astfel ca la capătul mai lat să rămână unite, apoi cele trei fâşii lungi obţinute se împletesc, ca un colac împletit în trei, şi se fixează cu scobitori. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt.
Se încinge untul într-un castron, se înăbuşă ceapa, se adaugă coaja de portocală şi mărarul, se stinge cu vin, apoi se adaugă fondul (zeama) de peşte (sau zeama de legume) şi se dă într-un clocot, apoi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic. timp de cinci minute.
Jumătate din zeama astfel obţinută se toarnă într-un alt vas în care se va pasa peştele.
Se curăţă morcovii şi se taie în rondele subţiri, se fierb în zeama pregătită circa trei minute, astfel încât să fie al dente, deci nu prea moi. în celălalt vas se dă zeama în clocot, se introduc fileurile de peşte împletite şi se poşează (se lasă la foc mic, fără să mai clocotească) timp de circa 5-6 minute.
Morcovii se aranjează pe farfurie, peştele se aşază deasupra şi se stropeşte cu puţină zeamă.
File de peste impletit
Pofta buna!