File de peşte cu legume

Printeaza

File de peşte cu legume

Ingrediente:

  • 500 g fileuri de peşte
  • um kilogram fasole galbenă
  • 300 ml vin alb
  • două cepe
  • 500 g roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • doi ardei graşi
  • un ardei iute
  • o lingură de pastă de roşii
  • o lămâie
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • ulei de măsline

Preparare:

Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se pun într-o tavă. După preferinţe, peştele poate fi stropit cu zeamă de lămâie.

Se toarnă deasuprea puţin ulei, se pun felii de lărmâie şi se toarnă vinul alb amestecat cu o cană cu apă.

Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă două fire de pătrunjel şi se introduc în cuptor.

Când sunt gata, se acoperă tava cu un capac şi se lasă să se pătrundă gusturile. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins.

Se adaugă ardeii graşi şi ardeiul iute tocaţi în cubuleţe, pasta de roşii, sarea şi piperul. Se călesc timp de cinci minute, apoi se adaugă fasolea fiartă tăiată în bucăţi mai mici.

Se fierbe timp de zece minute şi se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe.

File de peşte cu legume

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte interesanta aceasta reteta de peste cu legume. Sa fac si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.