File de peste cu legume la cuptor din: file de crap, cartofi, ardei, rosii, ceapa, slanina, smantana, boia, ulei. Ingrediente: 1,5 kg crap file 2 kg cartofi roşii 3 ardei graşi 3 roşii 3 cepe 150 g slănină afumată 400 ml smântână 3 linguriţe boia dulce 3 linguri ulei Mod de preparare: Crestezi […]
File de peste cu legume si usturoi
PrinteazaFile de peste cu legume si usturoi din: fileuri, usturoi, ceapa, lamaie, pesmet, faina, patrunjel, marar, ulei, margarina, otet, vin, sare, piper.
Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.
Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului, contribuind la scăderea nivelului de colesterol, reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției cognitive.
- 4 fileuri
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- coajă de lămâie
- 1 lingură pesmet/l lingură de făină
- 1 legătură de pătrunjel şi mărar
- ulei
- margarină
- oţet
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pesmetul se amestecă cu usturoiul pisat, cu pătrunjelul tocat mărunt, coaja rasă de la o lămâie, puţină sare şi 2 linguri de ulei.
Fileurile de peşte se sărează, se ung cu margarină şi se aşază într-o tavă unsă cu margarină.
Se toarnă amestecul peste peşte, se lasă la cuptor până capătă o culoare aurie.
Se prepară un sos astfel: o lingură de oţet se amestecă cu vinul, cu o lingură de făină şi cu ceapa tocată mărunt şi se fierb până când sosul scade la jumătate.
Se ia de pe foc şi se amesteca cu 50 g margarină, frecându-se repede. Se adaugă mărarul tocat mărunt şi se toarnă peste peşte.
Pofta buna!
poate iti place si:
File de peste cu legume la cuptor
Pofta buna!