File de peşte cu legume
PrinteazaO reteta de file de peste cu legume din: file de peste, cartofi, morcovi, dovlecei, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper.
- 500 g file de peste
- 250 g cartofi
- 250 g morcovi
- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 1/2 ardei gras verde
- 1/2 ardei gras galben
- 400 ml pasta de tomate
- 1 pahar apa
- 1 catel de usturoi
- ulei de masline extravirgin
- boia iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă peştele, taie-l fileuri, apoi freacă-l cu sare. Spală şi curăţă bine legumele şi taie-le bucăţi nu prea mari. Pune peştele într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins şi prăjeşte-l pe ambele părţi, până capătă o culoare aurie.
In uleiul în care ai prăjit peştele pune ceapa tăiată peştişori, usturoiul zdrobit, sare, piper şi boia, după gust, pasta de tomate şi apa.
Fierbe-le 10 minute, apoi adaugă dovleceii, cartofii şi morcovii tăiaţi cubuleţe. Pune ardeii tăiaţi fâşii şi ţine-i câteva minute pe foc, amestecând cu grijă din când în când.
Pune peştele într-un vas ceramic termorezistent, răstoarnă peste el legumele şi dă totul la cuptor 15 minute, la 150° C. Serveşte preparatul fierbinte.
File de peşte cu legume
Pofta buna!