File de peste cu menta si coriandru

Printeaza

File de peste cu menta si coriandru din: fileu de pomfret, coriandru verde, praf de coriandru, ardei iute verde, oţet de malţ, mentă, ulei pentru prăjit, praf de ardei iute roşu, sare, tamarind.

Ingrediente:File de peste cu menta si coriandru

  • 800 g fileu de pomfret
  • 200 g coriandru verde
  • 3 g praf de coriandru
  • 10 bucăţi de ardei iute verde
  • 60 ml oţet de malţ
  • 50 g mentă
  • ulei pentru prăjit
  • 3 g praf de ardei iute roşu
  • sare după gust
  • 50 g tamarind

Mod de preparare:

Frecaţi fileul de porrifret cu sare şi oţet de malţ. înmuiaţi tamarindul în apă fierbinte şi extrageţi pulpa.

Faceţi o pastă cu ajutorul unui mixer cu praful de ardei roşu, ardeiul iute verde, praful de coriandru şi miezul de tamarind.

Marinaţi pomfretul în această pastă timp de o jumătate devoră.

Incingeţi uleiul într-o tigaie de teflon şi apoi prăjiţi fileurile până se rumenesc.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.