File de peşte cu parmezan

Printeaza

O reteta delicioasa de file de cod cu: boia dulce, cartofi, porumb, ardei capia, ceapa, fulgi de ardei iute, fidea de orez, parmezan, sare, piper, marar, menta, ulei de alune.

Ingrediente:File_de_peste_cu_parmezan

  • 8 fileuri de cod alb
  • două linguri cu boia dulce
  • 4 cartofi
  • 100 g porumb boabe din conservă
  • un ardei capia
  • o ceapă
  • o linguriţă cu fulgi de ardei iute
  • 250 g fidea de orez
  • 100 g parmezan
  • sare
  • piper
  • mărar
  • mentă
  • ulei de alune

Mod de preparare:

Fileurile se spală, se scurg de apă, se condimentează şi se trec prin boiaua dulce.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se prăjesc uşor în puţin ulei de alune.

Se adaugă ceapa şi ardeiul tăiate cubuleţe, fulgii de ardei iute, porumbul şi se călesc până se înmoaie legumele.

Se presară sare şi piper după gust, se amestecă şi se iau de pe foc.

Fileuile de peşte se prăjesc într-o tigaie antiaderentă cu puţin ulei de alune, se scot pe un platou şi se pun alături legumele prăjite.

Fideaua de orez se opăreşte cinci minute cu apă clocotită, se scurge şi se lasă într-un castron.

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

File de peste cu susan

File de peste cu susan din: file de peste, oua, faina, susan. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 150 g făină 4 ouă 200 g susan ulei   Mod de preparare: Se sărează şi se piperează 4 fileuri de peşte. Se trec prin 150 g făină, prin 4 ouă bătute cu puţină sare şi apoi prin […]

File de peste cu fistic

File de peste cu fistic din: peste, unt, fistic, ceapa, vin, salvie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peşte 4 linguri unt 4 linguri fistic o ceapă 200 ml amestec de vin cu apă câteva frunzuliţe de salvie sare piper   Mod de preparare: Untul foarte moale se amestecă bine cu fisticul mărunţit. Se aşază într-o […]

 

File de peste afumat cu cartofi

File de peste afumat cu cartofi

File de peste afumat cu cartofi din: peste, unt, cartofi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi de file de păstrăv afumat unt 4 cartofi fierţi sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Cartofii se decojesc şi se taie rondele. Untul se topeşte într-o tigaie, se pun cartofii si se lasă la rumenit. Se condimentează. […]

 

Dovlecei cu rosii, usturoi si patrunjel

File de peste cu rosii si dovlecei

File de peste cu rosii si dovlecei din: cod, rosii, dovlecei, usturoi, sare, piper, lamaie, ulei. Ingrediente: 4 fileuri cod 4 roşii 3 dovlecei 5 căţei usturoi sare piper lămâie 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli şi usuci bine fileurile, apoi le ungi cu ulei şi le dai cu sare şi piper după […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.