File de peşte cu pesto
PrinteazaO reteta de file de peste cu pesto din: fileuri de peste alb, rosii, sos pesto, boabe de piper, usturoi, vin alb demisec, sare, cimbru, cartofi si orez.
- 4 fileuri de peşte alb
- 4 roşii
- 4 linguriţe cu sos pesto
- o lingură cu boabe de piper
- 4 căţei de usturoi
- 200 ml vin alb demisec
- sare
- cimbru
- cartofi
- orez
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se presară cu sare. Se ung pe ambele părţi cu sosul pesto, se aşază fiecare pe o bucată de hârtie de copt, apoi într-o tavă.
Se pune pe fiecare fileu în parte câte o roşie spălată şi tăiată felii, se presară usturoiul pisat sau feliat, boabele de piper şi cimbrul tocat.
Se strânge hârtia cu o scobitoare la colţuri, se toarnă în fiecare pachet din vinul alb şi se închid cu o a doua scobitoare.
Se introduce tava în cuptorul încins şi se lasă să se coacă la foc potrivit 25-30 de minute, în funcţie de cât de groase sunt fileurile de peşte.
Se scot fileurile din hârtie, se aşază pe platouri, se presară cimbru tocat şi se servesc imediat.
Se servesc cu orez fiert sau cartofi natur amestecati cu cimbru.
File de peşte cu pesto
Pofta buna!