File de peşte prăjit cu ierburi aromatice
PrinteazaFile de peste prajit cu ierburi aormatice din: file de peste alb, vin alb, rozmarin, cimbru, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper, morcovi, dovlecei, ardei rgas, anghinare si otet alb.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peşte alb
- 1/2pahar vin alb
- 2 crenguţe de rozmarin
- 3 crenguţe de cimbru
- 50 g civetă (sau ceapă verde)
- 1 legătură pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 lămâie
- sare
- piper
pentru legume:
- 80 g ceapă verde
- 100 g morcovi,
- 120 g dovlecei
- 130 g ardei gras galben şi roşu
- 100 g anghinare
- 50 g civetă (sau ceapă verde)
- 100 ml oţet alb
- 3 linguri zahăr
- 1 foaie de dafin
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă fileurile de solzi şi de oase.Toacă rozmarinul, cimbrul, civeta (sau ceapa verde) şi pătrunjelul şi amestecă-le.
Curăţă toate legumele (cu excepţia anghinarelor) şi taie-le bastonaşe foarte subţiri. Curăţă anghinarele, taie-le jumătăţi, apoi feliuţe.
Pune apă la fiert, adaugă jumătate din oţetul alb, zahărul, 1 foaie de dafin şi un praf de sare.
Pune toate legumele în apa aromată şi fierbe-le circa 5 minute. Scoate-le, scurge-le şi lasă-le să se răcească.
Aşază legumele într-un castron, condimentează-le cu oţetul rămas, 3 linguri de ulei, sare, piper, după gust, şi civeta (sau ceapa verde) tocată mărunt, apoi amestecă bine toate ingredientele.
Căleşte căţelul de usturoi într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins, adaugă fileurile de peşte şi rumeneşte-le pe ambele părţi.
Toarnă vinul alb şi zeama de lămâie, adaugă foaia de dafin, potriveşte gustul de sare şi piper şi fierbe 5 minute la foc mediu.
Presară în tigaie ierburile aromatice tocate. Serveşte fileurile de peşte cu garnitura de legume în sos dulce-acrişor.
File de peşte prăjit cu ierburi aromatice
Pofta buna!