File de peşte prăjit cu ierburi aromatice

Printeaza

File de peste prajit cu ierburi aormatice din: file de peste alb, vin alb, rozmarin, cimbru, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper, morcovi, dovlecei, ardei rgas, anghinare si otet alb.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peşte alb
  • 1/2pahar vin alb
  • 2  crenguţe de rozmarin
  • 3  crenguţe de cimbru
  • 50 g civetă (sau ceapă verde)
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 4   linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper

pentru legume:

  • 80 g ceapă verde
  • 100 g morcovi,
  • 120 g dovlecei
  • 130 g ardei gras galben şi roşu
  • 100 g anghinare
  • 50 g civetă (sau ceapă verde)
  • 100 ml oţet alb
  • 3 linguri zahăr
  • 1 foaie de dafin
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă fileurile de solzi şi de oase.Toacă rozmarinul, cimbrul, civeta (sau ceapa verde) şi pătrunjelul şi amestecă-le.

Curăţă toate legumele (cu excepţia anghinarelor) şi taie-le bastonaşe foarte subţiri. Curăţă anghinarele, taie-le jumătăţi, apoi feliuţe.

Pune apă la fiert, adaugă jumătate din oţetul alb, zahărul, 1 foaie de dafin şi un praf de sare.

Pune toate legumele în apa aromată şi fierbe-le circa 5 minute. Scoate-le, scurge-le şi lasă-le să se răcească.

Aşază legumele într-un castron, condimentează-le cu oţetul rămas, 3 linguri de ulei, sare, piper, după gust, şi civeta (sau ceapa verde) tocată mărunt, apoi amestecă bine toate ingredientele.

Căleşte căţelul de usturoi într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins, adaugă fileurile de peşte şi rumeneşte-le pe ambele părţi.

Toarnă vinul alb şi zeama de lămâie, adaugă foaia de dafin, potriveşte gustul de sare şi piper şi fierbe 5 minute la foc mediu.

Presară în tigaie ierburile aromatice tocate. Serveşte fileurile de peşte cu garnitura de legume în sos dulce-acrişor.

 

File de peşte prăjit cu ierburi aromatice

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.