Salata de peste afumat cu sfecla din: peste, cartofi, sfecla, maioneza, castraveciori. Ingrediente: 6 cartofi 1 sfeclă roşie 200 g peşte afumat 2-3 castraveciori muraţi maioneză Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă. Incearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o cu un prosop de […]
File de peşte cu praz
PrinteazaFile de peşte cu praz din: fileuri de peste, varza rosie, praz, oua, faina, lapte, otet, ulei de masline, sare, piper, marar, cartofi, morcovi.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peşte
- două verze roşii
- un fir de praz
- două ouă
- 3 linguri de făină
- 100 ml lapte dulce
- 3 linguri de oţet
- ulei de măsline
- sare
- piper
- mărar
- cartofi
- morcovi
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se pun pe un şervet absorbant, apoi pe o farfurie. Ouăle se bat bine cu o furculiţă, se amestecă bine cu laptele dulce, făina, sarea şi piperul după gust.
Se trec fileurile prin acest amestec şi se prăjesc în ulei încins.
Se scot cu o spumieră, se pun pe un platou şi se lasă să se răcească. Verzele se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron.
Se adaugă oţetul, două linguri de ulei, sare şi piper după gust.
Se amestecă totul, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Prazul se curăţă de foile veştede, se spală şi se taie în rondele subţiri.
Se scoate salata de varză din frigider, se adaugă rondelele de praz şi mărarul tocat.
Se amestecă şi se serveşte alături de fileurile de peşte calde. Se poate servi alături de cartofi sau morcovi fierţi.
File de peşte cu praz
Salata de peste afumat cu sfecla
Pofta buna!
As face niste pastrav cu praz. Imi place pastravul, este mai slab, dar gustos.