Rețetă delicioasă de scrumbie la grătar – Cum să pregătiți scrumbia perfectă din: scrumbii, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 scrumbii proaspete 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, mărunțiți Sucul de la o lămâie Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust Mărar proaspăt […]
File de peşte cu rozmarin
PrinteazaFile de peste cu rozmarin din: limetta, file de peste pangasius, sare, piper, rozmarin, usturoi, kaizer afumat si capere.
Ingrediente:
- 1 limettă
- 4 fileuri de peşte Pangasius (a cca 150 g)
- sare
- piper
- 3 fire rozmarin
- 2 căţei de usturoi
- 100 g kaizer afumat tăiat cuburi
- 2 linguri capere (de la borcan)
Mod de preparare:
spală limetta cu apă fierbinte, se şterge şi se rade coaja. stoarce apoi sucul. Se spală peştele şi se şterge cu prosoape de hârtie.
sărează, se piperează şi se stropeşte cu suc de limette. acoperă si se lasă să se marineze la frigider circa 30 de minute.
toacă rozmarinul şi usturoiul. prăjesc cubuleţele de kaizer şi se adaugă peştele; se rumeneşte 2 min. pe fiecare parte.
adaugă usturoi, rozmarin şi coajă de limette; se lasă să fiarbă la foc moale, cca 5 min.
serveşte ornat cu rozmarin, cu garnitură de cartofi natur şi capere.
File de peşte cu rozmarin
Pofta buna!
Foie Gras – Deliciu Franțuzesc
Foie Gras – Deliciu Franțuzesc din: ficat de rata, sare, piper negru, vin alb dulce, zahar, unt, bagheta. Rețeta de foie gras, care înseamnă “ficat gras” în limba franceză, are origini în Egiptul Antic și a fost rafinată de-a lungul timpului în Franța, devenind o delicatesă celebră în gastronomia mondială. Ingrediente: 500g de ficat de […]