File de peşte cu salata de legume

Printeaza

File de peşte cu salata de legume din: fileuri de peste, cartofi, morcovi, ardei capia, portocale, lamaie, boia dulce, cimbru uscat, patrunjel, otet de mere, ulei de masline, sare, piper, castraveti murati.

 

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peste
  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 4 ardei capia
  • doua portocale
  • o lamaie
  • doua lingurite cu boia dulce
  • o lingura cu cimbru uscat
  • o legatura de patrunjel
  • 50 ml otet de mere
  • 80 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • castraveti murati

 

Mod de preparare:

Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se taie cuburi şi se pun într-un bol.

Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cuburi sau felii. Se presara patrunjel tocat, sare si piper dupa gust.

Se toarna ulei de masline si otetul de mere, se amesteca si se pastreaza la rece.

Fileurile de peste se spala, se scurg de apa si se condimenteaza.

Se pun  intr-un vas presarate cu suc si coaja rasa de portocale, zeama de lamaie si se lasa la rece 30 de minute.

Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se presara cu cimbru si boia, se introduc in cuptorul incins si se coc la foc mediu 20-25 de minute.

Se scot pe platouri si se servesc alaturi de salata de legume.

La salata de legume se pot adauga si felii de castraveti murati.

 

File de peşte cu salata de legume

File_de_peste_cu_salata_de_legume

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.