File de peşte cu salată

Printeaza

File de peşte cu salată din: fileuri de peste, varza rosie, oua, faina, otet, sare, piper, ulei de floarea soarelui, boia dulce, pudra de nucsoara, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • un kilogram fileuri de peşte
  • o jumătate de varză roşie
  • două ouă
  • 4 linguri de făină
  • o lingură de oţet
  • sare, piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • o jumătate de linguriţă de boia dulce
  • un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Făina se cerne, se amestecă bine cu pudra de boia şi pudra de nucşoară.

Fileurile de peşte se spală, se curăţă de oase dacă este posibil şi se şterg cu un şervet de hârtie.

Se condimentează, se trec prin ouăle bătute, apoi prin făina amestecată cu condimente.

Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră pe un şervet de hârtie şi se aşază pe un platou.

Varza roşie se spală, se scurge de apă şi se toacă în fâşii subţiri. Se pune într-un castron şi se freacă cu sare ca să se înmoaie.

Se condimentează cu sare şi piper, se pune oţetul şi o lingură de ulei. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru cel puţin o oră.

Se scoate de la rece, se amestecă bine cu pătrunjel tocat şi se serveşte alături de fileurile de peşte calde.

File de peşte cu salată

Salata delicioasa de peste

Salata de peste cu busuioc

Salata de peste cu busuioc din: hering, ceapa, ardei, masline, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 1 hering afumat 1 hering afumat 1 ceapă roşie mare măsline verzi 1 ardei capia busuioc sare de mare ulei de măsline zeamă de lămâie oţet balsamic   Mod de preparare: Peştele spălat se taie bucăţi potrivite. Ceapa curăţată se taie […]

Chiftele de peste cu sos rosu

Chiftele de peste cu salata de porumb

Chiftele de peste cu salata de porumb din: ton, morcov, ceapa, paine, lapte, pesmet, faina, sare, piper, patrunjel, ulei, porumb, ceapa, ardei iute, patrunjel, sare, piper, ulei, otet balsamic. Ingrediente: 300 g ton din conservă sau file de peşte fiert 1 morcov 1 ceapă mică 2 felii de pâine 150 ml lapte 3 linguri pesmet […]

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. As folosi cod sau somon la reteta asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.