File de peste cu sos de ardei iute
PrinteazaFile de peste cu sos de ardei iute din: ardei iute, rosii, usturoi, mustar, ulei, apa, seminte de mustar, curcuma, file de peste, chili, amidon, ulei, coriandru.
- 2 ardei iuţi verzi
- 150 g roşii
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri muştar
- 5 linguri ulei
- 150 ml apă
- 1 lingură seminţe de muştar negru
- 1 lingură curcuma
- 500 g file de peşte
- 1 praf chili
- 4 linguri amidon
- 5 linguri ulei
- 2 linguri frunze de coriandru tocate
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii iuţi de cotoare, seminţe şi pieliţe; pulpa se taie cuburi şi se pasează cu roşiile tăiate cuburi, căţeii de usturoi, muştarul şi 2 linguri de ulei.
Se adaugă 150 ml apă, sare, seminţe de muştar şi 1/2 linguriţă de curcuma.
Se lasă să fiarbă sosul la foc moale, până ce se îngroaşă.
Se amestecă restul de praf de curcuma cu sare, chili şi amidon; se pudrează peştele pe toate feţele cu acest amestec.
Se prăjeşte într-o tigaie cu 3 linguri de ulei încins. Apoi bucăţile de peşte se aşază în sos şi se încălzesc.
Se presară frunze de coriandru şi se oferă alături o garnitură de orez sălbatic fiert.
File de peste cu sos de ardei iute
Pofta buna!
Imi place reteta asta cu peste