Lichior de Căpșuni – Căpșunată – este un deliciu rafinat care combină aroma dulce și parfumată a căpșunilor cu tăria alcoolului. Acest lichior este perfect pentru a fi savurat în serile calde de vară, la ocazii speciale sau chiar ca un cadou făcut manual pentru cei dragi. Prepararea lichiorului de căpșuni este un proces simplu […]
File de peste in sos de ciuperci
PrinteazaFile de peste in sos de ciuperci din: hribi, fond de peste, smantana, file de peste, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g hribi (mânătărci)
- 250 ml fond de peşte
- 200 g smântână
- 800 g file de peşte (ştiucă, şalău)
- suc de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
File de peste in sos de ciuperci: Rumeneşti ciupercile în unt, condimentezi cu sare, piper şi zeamă de lămâie, apoi laşi să se înmoaie.
Adaugi fondul de peşte şi smântână şi reduci până ce sosul devine consistent.
Introduci fileurile de peşte în sos şi laşi 8 minute la foc mic.
Fondul de peşte îl prepari din capete, şira rămasă după filetare, pătrunjel şi felii de ceapă.
Fierbi totul timp de 20 de minute, apoi strecori.
Pofta buna!
Scrumbie la grătar cu lămâie și usturoi
Scrumbie la grătar cu lămâie și usturoi – un preparat delicios și sănătos, perfect pentru iubitorii de pește și fructe de mare. Această rețetă simplă, dar rafinată, pune în valoare gustul bogat al scrumbiei, îmbogățindu-l cu aromele proaspete ale lămâii și usturoiului. Scrumbia este un pește gras, bogat în acizi grași omega-3, care contribuie la […]