File de peşte cu sos de portocale şi capere
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de file de peste cu sos de portocale si capere din: pangasius, zeama de la o portocala, portocala, unt, capere, smanana, vin alb, sare si piper.
- 500 g pangasius (2-3 fileuri)
- zeama de la o portocala
- 1 portocala pentru decor
- 50 g unt
- 125 g smantana
- 1 borcan cu capere (100 g)
- 1 pahar cu vin alb
- ulei de masline
- sare
- piper alb
- piper negru
Mod de preparare:
Condimentează file- urile cu sare şi piper. Toarnă un pic de ulei de măsline şi puţină zeamă de portocale peste ele.
Pregăteşte sosul: topeşte untul, adaugă restul de zeamă de portocală. Amestecă până dă într-un clocot. Adaugă i smântână. Continuă să amesteci, până se omogenizează. Lasă pe foc încă cinci minute, la de pe foc şi adaugă caperele şi piper alb măcinat.
Intr-o tigaie mare sau într-un wok, încinge puţin ulei de măsline şi prăjeşte bucăţile de peşte circa 5-6 minute pe fiecare parte, stinge cu vinul alb şi scoate imediat pe un platou. Adaugă sosul. Decorează cu felii şi coajă subţire de portocală, rulată.
File de peşte cu sos de portocale şi capere
Pofta buna!