File de peşte cu sote din roşii şi ardei

Printeaza

File de peşte cu sote din roşii şi ardei din: file de peste, rosii, ardei gras, ceapa, patrunjel, coriandru, sare de mare si supa de legume.

 

retete

Ingreddiente:

  • 450 grame de file de peşte roşu, cod sau alt file de peşte cu carne slabă
  • 1 cană de roşii tocate
  • ½ cană de ardei gras verde, tocaţi
  • 1 ceapă mică, tăiată peştişori
  • 2 linguri de pătrunjel şi coriandru, tocat mărunţel
  • ¼ – linguriţă de sare de mare
  • ¼ – cană de supă de legume strecurată

 

 

Mod de preparare:

Spală şi taie peştele în 4 porţii. Dă cu spray o tigaie mijlocie pentru a nu se lipi mâncarea; încălzeşte-o peste temperatura medie.

Aranjează peştele într-un singur rând în tigaie. Frige neacoperit timp de 4-6 minute, întorcându-l o dată, până ce furculiţa se înfige uşor în peşte.

Scoate peştele pe un platou călduţ, acoperă să rămână cald.

Prăjeşte restul ingredientelor cu excepţia supei de legume strecurate, în aceeaşi tigaie, la foc mediu spre mare timp de 3-5 minute, învârtind mereu, până ce ardeiul gras şi ceapa sunt rumenite.

Adaugă supa strecurată şi ţine pe foc până este fierbinte. Presoară cu lingura amestecul de roşii peste peşte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.