File de peste la tigaie
PrinteazaFile de peste la tigaie
Ingrediente:
- 800 g file de roşioare
- 8 anghinare în sos de piper
- 12 bucăţi de sparanghel
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 bulb de fenicul
- 2 roşii
- 20 g unt
- 1 lămâie
- 1 căţel de usturoi pisat
- 4 arpagic
- 8 măsline
- 1 crenguţă de cimbru
- 3 linguri ulei de măsline
- sare, piper
Preparare:
Curăţă legumele. Taie dovlecelul şi morcovul cubuleţe si apoi taie în felii subţiri bulbul de fenicul. Pune-le împreună cu sparanghelul la fiert în abur, 8 minute. Pune legumele pe un platou, adaugă untul şi presară coaja de lămâie rasă. Sărează, piperează şi ţine platoul la cald. Curăţă anghinarea şi pune-o la fiert 10 minute cu apă, sucul unei lămâi şi 1 lingură ulei de măsline.
Păstrează-le împreună cu legumele. Taie roşiile în patru şi curăţă-le sâmburii. Sărează şi piperează. Căleşte-le împreună cu 1 lingură ulei de măsline, usturoiul şi cimbrul. Adaugă măslinele şi lasă deoparte, într-o tigaie antiadezivă frige fileurile de roşioară 2 minute, pe foc mijlociu, cu 1 lingură ulei de măsline.
Pune-le peste legume. Presară arpagicul tăiat şi serveşte imediat.
Pofta buna!
Imi place foarte mult pestele. Rosioara e gustoasa dar cam are oase. Eu o sa folosesc caras mai mare la aceasta reteta.