File de piept de pui cu legume si cuscus

Printeaza

File de piept de pui cu legume si cuscus din: ceapa, usturoi, dovlecei, telina verde, ardei grasi, bulion, pasta harissa, chimen, supa de legume, cuscus, patrunjel, menta, file de piept de pui, sare, piper, suc de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g dovlecei
  • 2 fire de telina verde
  • 2 ardei grasi rosii
  • 4 lingri ulei de masline
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura praf sau pasta Harissa
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 500 ml supa de legume
  • 250 g cuscus
  • 3 fire patrunjel
  • 1 fir de menta
  • 400 g file de piept de pui prajit
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi usturoiul. Dovleceii se taie pe lung în jumătate, apoi felii groase de 1 cm. Ţelina verde se taie cubuleţe.

Ardeii graşi se curăţă de seminţe şi de pieliţele albe, pulpa se taie fâşii.

Intr-o oală se încing 2 linguri de ulei de măsline. Se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă dovleceii, ţelina şi ardeii graşi şi se sotează scurt.

amestecă bulionul, harissa şi chimenul. Se toarnă supa; se dă în clocot, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se pătrundă 10 min.

Intre timp se toarnă peste cuşcuş 500 ml apă clocoti-tă şi se lasă să se umfle 3-5 min. . Pătrunjelul se toacă mărunt.

taie fâşii frunzele de mentă. Carnea se taie în bucăţi de 1,5 cm. Se adaugă cuşcuşul şi carnea în amestecul de legume; se lasă să se încălzească 5 min., apoi se condimentează cu sare, piper, pătrunjel şi mentă.

amestecă şi sucul de lămâie şi restul de ulei de măsline (2 linguri).

 

File de piept de pui cu legume si cuscus

File_de_piept_de_pui_cu_legume_si_cuscus

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.