File de porc cu ananas

Printeaza

File de porc cu ananas din: ciuperci uscate, ceapa verde, ardei gras, ceapa, castarveti, ananas, ulei de susan, file de porc, sare, piper, amidon, usturoi, otet de orez, zahar brun, sos de soia, sos de peste, ketchup, miere, supa, anason, scortisoara, condimente chinezesti.

Ingrediente:File_de_porc_cu_ananas

  • 4 ciuperci uscate
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • 300 g castraveti
  • 4 rondele de ananas (conserva)
  • 4 linguri ulei de susan
  • 600 g file de porc
  • sare
  • piper
  • 2 linguri amidon

pentru sos:

  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri otet de orez
  • zahar brun
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 lingura ketchup
  • 2 linguri miere
  • 100 ml supa
  • 1 bucata anason stelat
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 var de cutit amestec de 5 mirodenii chinezesti

 

Mod de preparare:

Se înmoaie ciupercile uscate în apă rece, se scurg şi se taie fâşii. Se taie bucăţi ceapa verde, ardeiul gras, ceapa, castraveţii şi ananasul.

Se călesc în 2 linguri de ulei ciupercile, urmate de ardei gras, ceapă verde, ceapă, ananas şi castraveţi.

Se taie felii carnea, se sărează, se piperează, se tăvăleşte prin amidon şi se prăjeşte în restul de ulei; apoi se amestecă împreună cu legumele. Se curăţă şi se toacă usturoiul.

Se lasă să fiarbă la foc moale cca 3 min. împreună cu oţetul, zahărul şi restul de ingrediente pentru sos.

Se sărează şi se piperează sosul după gust şi se toarnă peste legume. Se serveşte cu garnitură de orez.

File de porc cu ananas

File_de_porc_cu_ananas

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.