O reteta de file de porc burgundia din: ardei gras, ceapa, file de porc, sare, piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si foaie de dafin.
Ingrediente:
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
4 cepe
600 g file de porc
sare
piper
2 linguri ulei de masline
35 cl vin rosu
35 g ciuperci champignon
60 g unt
1 lingura faina
1 fir cimbru
1 foaie dafin
Mod de preparare:
Se pregăteşte sosul burgund: se fierbe vinul roşu cu 2 cepe tocate şi ciupercile tăiate mărunt.
Când îşi mai reduce volumul se adaugă unt şi făină, amestecând continuu. în final se condimentează cu sare, piper, cimbru şi foaie de dafin.
Se curăţă ardeii graşi şi se taie felii. Se taie felii şi restul de ceapă. Carnea se taie în 16 medalioane.
Pe ţepuşe de lemn se înfig alternativ fâşii de ardei gras, ceapă şi carne; se sărează şi se piperează şi se ung cu ulei.
Se frig pe toate părţile pe grătarul încins sau pe tigaia-grill. Se servesc cu sosul burgund.
File de porc cu vin din: file de porc, ciuperci, cimbru, smantana, ulei, nucsoara, mustar, vin. Ingrediente: 700 g file de porc, tăiat faşii 250 g ciuperci, tăiate în două 4 fire cimbru 100 ml smântână 1 lingură ulei de măsline 150 ml vin alb sec 1 linguriţă nucşoară proaspăt măcinată 2 linguri muştar cu boabe […]
Muschi file de porc in sos de rosii din: muşchi file de porc, ulei, tequila, sos de rosii, usturoi. Ingrediente Muschi file de porc in sos de rosii : muşchi file de porc 2 linguri ulei 150 ml tequila 4 linguri sos de roşii 2 căţei usturoi sare piper Mod de preparare Muschi file de porc […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.