File de porc cu ceapă verde caramelizată
PrinteazaO reteta de file de porc cu ceapa verde caramelizata din: file de porc, ulei de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet de vin alb, zahar, sare si piper.
- 500 g file de porc
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
- 16 cepe verzi
- 3 linguri unt
- 2 linguri otet de vin alb
- 2 linguri zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se taie felii, care se bat uşor cu bătătorul de şniţele. Se amestecă 2 linguri ulei cu 1 lingură suc de lămâie şi ardei iute; cu acest amestec se unge carnea pe ambele feţe. Se aşa- ză într-un castron şi se acoperă cu folie transparentă; se lasă să se marineze la frigider cca 2 ore.
Intre timp se spală şi se curăţă ceapa verde. Intr-o tigaie adâncă se topesc 2 linguri de unt; se aşază înăuntru ceapa şi se prăjeşte puţin pe fiecare parte. Se toarnă oţetul şi se presară zahăr; se amestecă atent şi se lasă să se înăbuşe la foc moale 7-9 minute, până ce zahărul începe să se caramelizeze.
Se adaugă sare, puţin piper şi se păstrează la cald. Intr-o altă tigaie se topeşte restul de unt şi se prăjeşte carnea la foc iute 2-3 min. pe fiecare parte. Se sărează, se piperează şi se serveşte pe farfurii preîncălzite, lângă ceapa verde.
File de porc cu ceapă verde caramelizată
Pofta buna!