File de porc în crustă de muştar
PrinteazaO reteta delicioasa de file de porc in crusta de mustar din: file de porc, mustar de Dijon, mix de seminte, fulgi de chili, ulei de floarea soarelui, sare, piper, morcovi, unt, miere si piper alb.
- 1 kg file de porc
- 75 g muştar de Dijon
- 150 g mix de seminţe de susan, seminţe de pin, dovleac, floarea-soarelui
- 1-2 linguriţe cu fulgi de chili
- 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
pentru sote:
- 300 g morcovi mici
- 50 g unt
- 1 lingură rasă cu miere
- sare
- piper alb
- apă
Mod de preparare:
Punem uleiul la încins. Adăugăm muşchiul file, şters bine cu hârtie ae bucătărie absorbantă, şi 11 prăjim câte 3-4 minute pe fiecare parte. După rumenire, îl scoatem pe un fund de lemn, având grijă să nu-l înţepăm. îl lăsăm să se răcească aproximativ 3-4 minute.
Intr-un vas separat, amestecăm seminţele cu fulgii de chili, sarea şi piperul. Cu ajutorul unei pensule de bucătărie, ungem muşchiul cu muştar pe toate părţile, apoi îl rostogolim prin mixul de seminţe. Punem 1 -2 linguri cu ulei într-o tavă, aşezăm muşchiul, îl coacem în cuptor maximum 15 minute.
Muşchiul file trebuie să aibă o culoare roz şi să fie suculent în momentul servirii. înainte de tăiere, îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se odihnească aproximativ cinci minute.
Pentru sote punem morcovii la fiert în apă cu sare circa zece minute. Când sunt pătrunşi (nu complet fierţi, ci uşor crocanţi), stingem focul, îi strecurăm şi îi lăsăm să se răcească.
Topim untul într-o tigaie antiaăerentă, iar când este încins, adăugăm morcovii.
Ii sotăm cam cinci minute pe foc mare, adăugăm mierea, sarea şi piperul alb şi îi lăsăm pe foc încă 4-5 minute. Tăiem muşchiul file în felii groase de 2-3 cm şi le setrvim alături de soteul de morcovi.
File de porc în crustă de muştar
Pofta buna!